Es atklāju viltīgo noslēpumu: tagad mani zaļie sīpoli aug vienādos lielos ķekaros ar biezu garu spalvu

Svaigi zaļie sīpoli ne tikai rotā jebkuru ēdienu vai kalpo kā lielisks pildījums ceptiem izstrādājumiem. Tas ir neaizstājams vitamīnu un mikroelementu avots. To var izmantot kā profilaktisku līdzekli aukstajā sezonā. Zaļie sīpoli ir īsta labvēlīgo īpašība noliktavā. Tāpēc ir jēga darīt visu iespējamo, lai uzzinātu, kā to audzēt.

Man izdevās atklāt noslēpumu. Izrādījās, ka šis process ir pavisam vienkāršs, ja zināt, ko un kā darīt. Noteikti izlasiet rakstu līdz beigām, lai uzzinātu visus audzēšanas trikus un smalkumus.

Pirmais triks

Vietas izvēle. Tāpat kā jebkuram augam, sīpoliem ir nepieciešama īpaša vieta. Jā, šī kultūra nav izvēlīga. Bet ir vairāki nosacījumi, kas jāievēro, lai iegūtu maksimālo lietderīgās ražas daudzumu. Lai spalvu krāsa būtu piesātināta – zaļa, bet zāles asmeņi būtu elastīgi, augam jāsaņem pietiekams daudzums gaismas.

Audzējot atklātā zemē, sīpoliem jāizvēlas saulainākā vieta. Mājās priekšroka jādod saulainai palodzei, kur gaisma krīt gandrīz visu dienu. Ja mājā nav saulainu vietu, vislabāk ir iegādāties fitolampu, lai nodrošinātu papildu apgaismojumu.

Otrais triks

Temperatūras režīms. Tam jābūt no 18 līdz 21 grādiem. Ne augstāk! Sīpoli, kas audzēti spalvām, necieš siltumu. Tāpēc, ja jums tas jāaudzē uz palodzes, zem kuras atrodas radiators, jums būs pastāvīgi jāstrādā, lai “pazeminātu temperatūru”. Piemēram, noslaukiet palodzi ar mitru drānu, bieži apsmidziniet virsmu ap sīpolu utt.

Sīpolu miziņu izmantošana. Noderīgs uzlējums un novārījums dārzam un mazdārziņiem

Trešais triks

Zeme. Vēl viens moments: audzējot sīpolus mājās, esam pieraduši izmantot ūdeni. Galu galā tas ir daudz ātrāk un lētāk. Tikai rezultāts ir tāds, ka pildspalva ir maza, un tā ir plāna un vāja. Kā no tā izvairīties? Tas ir vienkārši: jāstāda melnā augsnē, universālā augsnē augu audzēšanai vai īpašā substrātā.

Lasi vēl: Šīs 3 zodiaka zīmes 2024. gada martā saņems neticamu veiksmi

Pirmkārt, sīpols saņems visas nepieciešamās vielas pilnīgai attīstībai.
Otrkārt, jums nav jāmaina ūdens vai jāpievieno šķidrums. Pietiek tikai periodiski laistīt (neapplūstot augu!).

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment